Graflichtjes Noorderbegraafplaats

Graflichtjes Noorderbegraafplaats

VLISSINGEN – Samira Claeys startte vorig jaar namens Wings to Victory de traditie om op kerstavond ook op de Vlissingse Noorderbegraafplaats graflichtjes op oorlogsgraven te zetten. (Rene Hoonhorst)

Meer dan dertig mensen eerden toen gevallen geallieerden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog door hun laatste rustplaatsen te verlichten. Claeys tekende van tevoren voor weer zo’n opkomst, maar werd verrast doordat er dinsdag 78 mensen meehielpen met het plaatsen van lichtjes. Onder hen 48 adoptanten, mensen die gedurende het jaar zorg dragen voor een specifiek graf en soms zelfs contacten onderhouden met nabestaanden van de gesneuvelde militair.

,,We hebben deze keer niet alleen op de graven van de oorlogsslachtoffers lichtjes geplaatst, maar hebben ook alle oorlogsmonumenten op de begraafplaats in het licht gezet. Door de hoeveelheid mensen die meehielp, verliep de operatie – ondanks de hevige wind – snel. Al die flakkerende lichtjes zorgden weer voor een bijzondere, ontroerende sfeer”, liet Claeys weten.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.