ONTHULLING ROLL OF HONOUR OP 30 AUG.2019

ONTHULLING ROLL OF HONOUR OP 30 AUG.2019

Met plezier laten wij u weten dat op vrijdag 30 augustus a.s. de zogenaamde Roll of Honour op Uncle Beach zal worden onthuld. Deze ‘Roll’ bevat de namen van meer dan zestig in Vlissingen tijdens de bevrijding gesneuvelde geallieerde militairen. Het overgrote deel was afkomstig uit het United Kingdom. “Elke naam is een schreeuw om vrede/each name is a cry for peace”, het motto van de stichting Oorlogsjaren in Vlissingen.

Wij zijn dan ook verheugd dat de onthulling en de daarbij horende ceremonie zal plaats vinden door een hoge UK vertegenwoordiger/ster. Voor deze datum is gekozen omdat een Engelse delegatie in onze regio aanwezig is om deel te nemen aan de plechtigheden  in Terneuzen voor de herdenking van 75 jaar Bevrijding van Nederland.

Op dit moment wordt volop aan de invulling van het programma gewerkt en kunnen we nog geen verdere mededelingen daarover doen, behalve dat we plannen dat de onthulling in de middag zal plaats vinden. De verdere details over het programma volgen naar verwachting vanaf 18 juli a.s.

Namens de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen

Jaap Ventevogel, voorzitter

Marianne Reinders-Stijnman, secretaris

Zie ook PZC-artikel 3-7-2019

No Comments

Post A Comment