BEVRIJDINGSROUTE VLISSINGEN

BEVRIJDINGSROUTE VLISSINGEN

Stadswandelingen Vlissingen met gids organiseert vanaf dinsdag 4 juni de thema wandeling ‘Bevrijdingsroute Vlissingen met gids”.

Het is 1 november 1944. Om kwart voor zes in de morgen landen geallieerde commandotroepen in Vlissingen: de laatste fase van de Slag om de Schelde, ingezet om de Antwerpse haven te kunnen gebruiken voor de bevoorrading van de bevrijdingslegers. Nu 75 jaar later, herdenken we de vele duizenden gesneuvelde militairen en burgerslachtoffers.
Vanaf 21 oktober 2019 kunnen geïnteresseerden iedere donderdag- en zaterdagmiddag deze bevrijdingsroute lopen met de vertellingen over de eerste dag van de bevrijding van Vlissingen. Als voorbereiding kunnen de deelnemers op Facebook de Britse film over de landing zien: https://www.facebook.com/

Tijdens het toeristenseizoen zal de aandacht vooral op de toeristen zijn gericht, maar vanaf september zullen met steun van de  Gemeente Vlissingen wandelingen worden georganiseerd voor de inwoners van Vlissingen en in samenwerking met de HZ speciale wandelingen voor de scholieren. 

Verdere informatie vindt u op de website:

https://stadswandelingvlissingen.nl Klik vervolgens op Bevrijdingsroute

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.