vlaggen verlichting uncle beach

vlaggen verlichting uncle beach

Welkomswoord van de voorzitter van de Stichting oorlogsjaren in Vlissingen, de heer Jan Koopman.
Welkom aan u allen namens de Stichting oorlogsjaren in Vlissingen. Welkom hier op Uncle Beach bij ‘ Het Nationaal Monument voor de 4e Commando Brigade’
Met name een welkom aan:
– Burgemeester dhr. van den Tillaar.
– Vertegenwoordigers sponsoren die bijgedragen hebben aan de realisatie; Familie Hurgonje Fonds, Stichting Wim de Graaf Foundation, Stichting van de Sande,
Gemeente Vlissingen en Aannemersbedrijf Joziasse.
Vandaag voegen we een nieuw eerbewijs toe aan dit herdenkingsgebied.
“ Each name is a cry for peace”
Bij elke uiting van onze stichting vermelden we dat. Wij refereren daarmee ook aan de Roll of Honour , links aan de muur, namen van de mannen die hun hun leven verloren, november 1944 , bij het bestrijden van gewelddadige overheersing; in Nederland en in heel Europa.
Een belangrijke doelstelling van onze stichting is: ‘Onthoud het verleden’ en leer ervan, leer dat oorlog altijd desastreuse gevolgen heeft; voor beide kanten….
Het is dan ook zeer wrang dat deze week , aan de ander kant van Europa, op brute wijze weer duidelijk werd dat onze boodschap onverminderd moet blijven klinken.
1n 1944 waren de inzet en offers van de geallieerde landen lichtpuntjes in een duistere tijd.
Laten de nationale vlaggen, die vanaf nu ook in het duister zichtbaar zijn, symbolische lichtpuntjes worden en uitdragen dat vrede altijd weer bereikt kan worden.
Woord aan Rens Flipse die ceremonie verder zal leiden.

 

PZC-artikel 25 februari 2022: Klik hier

Voor een filmverslag op YouTube: Klik hier

 


 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.